Musiikki vuoden 2016 avaus Joensuussa 23.1. Areenalla Cheek

Ensin täytyy sanoa että vuodesta 2016 tulee ainankin musiikin ja varsinkin live musiikin kannalta yksi hienoimmistani! Vaikka Ilosaari jääkin väliin, niin olen tehokkaasti täyttänyt alku vuoden jokaisen kuukauden jollain keikalla. Minulle musiikki ja keikat merkitsevät niin paljon että monestikkaan en osaa määritellä keikoille rahallista arvoa.

Osasin odottaa Jaren Alpha Omega kiertueelta näyttävyyttä ja ison maailman meininkiä. Ja pettyä ei tarvinnut. Olen aina ajatellut että Nightwishin keikat on visuaalisesti niin kauniita, että on ihan kiva nähdäkkin yleisöstä jotain ja eilen Jaren keikalla mietin ihan samaa ja kiitin siitä miten hyvällä paikalla sitä saatiin olla, voin meinaan ihan hyvällä omallatunnolla sanoa että oli oikein silmä karkkia koko keikka.

Monia asioita keikan kulusta tiesin, spoilereilta oli hyvin vaikea välttää. Lyhyt elokuvan käyttö jaksottamaan keikkaa oli minusta hyvä idea ja antoihan se itse esiintyjällekkin mahdollisuuden vaatteiden vaihtoon ja muuhun. Toki elokuvan pienimuotoinen kömpelyys tai naiviuus oli paikoin vaivaannuttavaa katseltavaa. Varsinkin siinä kuin max kuudentoista ikäiselle jätkellä oli äänitetty Jaren oma ääni. Elokuva kyllä kertoi myös tarinaa siitä miksi albumin ja kiertueen nimi on Alpha Omega, elokuvakin kulki alusta loppuun, enempää spoilaamatta.

Yksi tämän kiertueen hienous on se ettei setti lista ole samanlainen joka ilta, mikä tekee kuulijalle kunniaan. Onhan tuota väkeä jonninverran ketkä ovat menossa useammalle keikalla. Itsekkin kuin suunnittelin että olisiko pitänyt lähteä toisellekkin keikalle, Hartwall areena olisi voinut olla melkoinne, varsinkin kun se on kiertueen viimeinen keikka, missä voi kuvitella että itse esiintyjällä voi olla tunteet pinnassa.

Ennen kuin avaan teille Joensuun illan settilistaa (tarkemmin sanottua kyllä sitä mitä biisejä kuultiin, ei ihan muistikapasiteetti riitä siihen että missä järjestyksessä biisit olisi tullut :) ) niin täytyy sanoa että kun Iltasanomien toimittaja oli haukkunut Helsingin keikan lyttyyn siksi että tunnelmaa hallissa ei olisi ollut tai se että Jare olisi jäänyt etäiseksi, uskallan olla tässä asiassa samaa mieltä Etelä-Saimaan toimittajan kanssa joka sanoi että Kisapuistossa perjantai iltana oli kyllä ollut lämmin tunnelma. Eilen Joensuu areenalla Jare kertoi useammankin tarinan Joensuusta esimerkiksi siitä miten Jaren vanhemmat ovat tavanneet ensimmäisen kerran Joensuun Rossossa ja siitä miten joskus 2000-luvun alussa Jare on itse buukannut itselleen keikkan johonkin Joensuulaiseen kuppilaan. Lisäksi eilen on julkaistu että Jare on ensi kesänä esiintymässä ensimmäisen kerra Ilosaari rockissa, joka minulta jää tänäkin kesänä väliin. Kuten olen aikaisemminkin huomannut Jaren keikoilta että kyllä yleisö syö Jaren kädestä ja tekee oikeastaan kaiken mitä artisti pyytää.

Settiin kuului Joensuussa ainankin nämä kappaleet:

  1. Keikkaahan ei siis olisi voinutkaan aloittaa millään muulla biisillä kuin Alpha Omegalla, mikä on myös nimikko albumisa avaus raita, ja sen lisäksi yksi uuden albumin parhaimmista biiseistä.

2. Uudelta levyltä kuultiin seuraavaksi Makee ja Selkee, minkä levy versiossa laulaa myös Kasmir.

3. Kuka muu muka, mihin Jare räppäsi ”oon jo rokannut muutaman stadionin”

4. Ensimmäisen elokuva pätkän jälkeen kuultiin Tinakenkä tyttö, jonka Jare spiikkasi että tässä kohtaa on hyvä kuunnella mistä kaupungista lähtee eniten ääntä.

5. Kuultiin tarina tytöstä eli Jossu, tuo kolmen vuoden takainen kesähitti.

6. Biisin Jare spiikkasi niin että ”tämä biisi on se minkä pitää näistä uuden levyn biiseistä lähteä semmoi kunnolla.” Biisi oli siis Chekkonen.

7. Flexaa

8.Fiiliksissä

9. Mitä tänne jää, minkä tosissaan Erinin Vain elämää veto sai uudelleen henkiin.

10. Anna mä meen.

11. Kolmannen elokuva pätkän jälkeen kuultiin  Syypää sun hymyyn, missä feattajana on ihanainen Jasmine Yamajako.

12. Kyyneleet, jossa feattajana oli Pete Parkkonen.

13 Sä huudat, uuden albumin ensimmäinen sinkku.

14. Jare sai esitellä uuden löytämänsä kyvyn Illan, eli kuultiin Sillat

15. Äärirajoille

16. Neljännen elokuva pätkän jälkeen, nostettiin stara kattoon ja kuultiin Parempi mies, jonka levy versiossa laulaa myös Samuli Edelman, mutta keikalla Jare lauloi itse koko biisin.

17. Keinu, oma henkilökohtainen suosikki uudelta albumilta. Josta olen kirjoittanut blogi postauksenkin.

18. Biisi sisälti feattajan joka on myös Alpha Omega kiertueen lämppäri eli Nikke Ankara ja biisihän on Me ollaan.

19. Jippikayjei

20. Viidennen traagisen elokuva pätkän jälkeen laitettiin bileet pystyyn eli kuultiin biisi joka oli Liekeissä.

21. Sokka Irti

22. Keikan viimeinen virallinen biisi on uuden albumin viimeinen biisi Valot sammuu.

Illan ainut encore oli Timantit ovat ikuisia, mikä oli myös päätös biisinä Olympiastadionilla.

Loppu kateettina täytyy sano että tuo lauantain keikka on kyllä yksi hienoimmista missä olen ollut, moni asia osui kohdalleen. Eli kiitos herralle itselleen, että valitsi Joensuunkin kiertue paikkakunnaksi.

p.s. Täytyy mainita, että ompas ollut kulttuuri viikonloppu, olen tänään sunnuntaina istunut melkein neljä tuntia elokuvissa. Ensin olin kertaamassa Spectren sitten ihastelemassa omaa koti järveä supi suomalaisessa Järven tarinassa, mikä on kyllä ehdottomasti katsomisen arvoinen.

 

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: