Musiikki vuosi 2016 part 3

DSC_0554Ennen kuin kerron tämän viikon pääesintyjästä ensin täytyy mainita että olin perjantai iltana ottamassa etkot lauantain keikalle. Perjantai iltana olin Lappeenrannan Old Cockissa katsomassa yhtä Suomen kovimpaa live bändiä eli perjantaina debyytti levynsä julkaissutta Roope Salminen ja Koiria. Päätökseen mennä keikalle ei voinut olla kuin tyytyväinen, olin meinaan hyvin onnellinen siitä että sain olla poikien ”levynjulkkari keikalla”. Koirien keikalla kuultiin debyytti albumin lisäksi kuultiin freestyle räppiä, minkä aiheet olivat hyvin Lappeenranta painotteisia ja yksi hienoimpia suomalaisen musiikin potpureita minkä olen kuullut. Voin isolla kädellä suositella Koirien keikkaa ja sitä devyytti levyä.

Mutta lauantai keikkaan ja maaliskuun pääesiintyjään eli Sunrise Avenuehen. Ensin täytynee sanoa, että taas oli sitä kuuluisiaa manun tuuria ilmassa, sillä se katsomo mihin minulla oli liput, niin se katsomo ei ollut käytössä ollenkaan. En tiennyt siinä kohtaa että itkeäkkö vai nauraa, varsinkin kun se ihminen kenen piti laskea minut permannolle niin käännytti minut takaisin, no lopulta pääsin minulle osoitetulle paikalle, joka oli siis vaihtoaitiossa, no paikassa ei muuten ollut mitään moitittavaa kuin se että selkä oli taas koetuksella, olisin meinaan paikoitellen voinut harkita sitä, että mielummin olisin vaikka seisonut koko keikan. No onneksi semmoinen tuuri sattui että päädyin pääty paikalle, joten minulla oli tilaa reilusti. Eniten tässä lippu jupakassa otti päähän se että mitään ei ilmoitettu siinä kohtaa kun on tullut halliin sisään, enkä ollut saanut mitään viestiä mistään, että en pääsekkään sille paikalle istumaan mistä olin maksanut. Tämä taas todistaa sitä, että olisi kannattanut ottaa permantopaikka niin ei tarvitse valittaa. Tämä tosin oli ainut ikävä asia koko keikassa.

Keikan setti oli mieletöntä kuultavaa, valitettavasti settilistaa ei vielä ole, mutta jospa sekin aikanaan saataisiin jostain. Kiittelin keikan aikana muutaman kerran sitä, ettei setti onneksi ollut sama kuin niillä orkesterin kanssa soitetuissa keikoissa minkä live tallennetta olen kuunnellut. Setti piti sisällään itselle täysin tuntemattomia biisejä, mutta ompahan nyt jotain syytä tarttua melkein 10 vuoden takaiseenkin tuotantoon. Sail away whit me ja Somebody will find you olivat ihania yllätyksiä setissä. Molemmat ovat ballaadeja, ja mielestäni oli muutenkin ensimmäinen keikka missä olisin nähnyt solisti  ja yhtyeen kiistattoman keulakuvan Samu Haberin olevan noin paljon ilman kitaraa. Setin hienoimpia hetkiä oli muunmuassa se kuin bändi soitti akustisesti toiselta puolelta kentää Hurtsvillen ja Unholy Groundin, varsinkin Osmon (Ikosen) sello soolo sai allekirjoittaneet karvat pystyyn. Keikan hienoimpiin hetkiin kuuluivat myös biisit Fairytale gone bad(mikä on bändin ensimmäinen sinkku),  Girl like you, I don´t dance ja keikan viimeisenä soinut Hollywood hills. Edellä mainittujen biisien lisäksi kuultiin Sweet symphony, Little bit love, Lifesaver, Welcome to my life, Nothing is over, Out of tune, I can break your heart (mikä on allekirjoittaneen yksi suosikki) ja On the way to wonderland. Uskon että nippu biisejä on unohtunut, mutta päivittelen settilistaa, kun joskus saan sen käsiini.

Melkein kaksi ja puoli tuntia tuota herkkua kesti. Bändin lisäksi lavalla todellaan oli melkein neljänkymmentä henkilöä sisällään pitävä orkesteri. Lavalla sooloja kuultiin saksofonilta, trumpetilta ja viululta.

Jos tuo katsomo asia ei olisi mennyt noin ikävästi niin uskaltaisin melkein sanoa että oli yksi parhaimpia keikkoja missä olen ollut.

Toivottavasti bändille saadaan ensi vuodellekkin joku Suomen keikka, on meinaan päästävä katsomaan kyllä toisenkin kerran. Sunkkareitakin voin suositella isosti, ihan näin vielä lapsen kengissä olevan fanituksen pohjalta.

Lopuksi täytyy vielä sanoa että on ollut aikamoinen viikko, mutta en kyllä mitään vaihtaisi pois, tai olisin toivonut että viisaudenhampaan poisto oli voinut olla vaikka viikon myöhemmin niin olisi voinut keikoilla huuta äänensä käheäksi, mutta kaikkea ei voi aina saada. Nyt sitä ei voi kuin sanoa olevansa väsynyt mutta onnellinen, ja kyllä kannatti.

Ekstra mainintana super extra mega kiitos taas Malmille omppuhotelli hoitaa  hommansa!!

Mainokset
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: