Once in the lifetime: Eurovision 2016

Puheet euroviisuihin lähtemisestä alkoivat vuosi sitten kun saatiin tietää että Ruotsi voitti. Oikeastaan heitto oli tarkoitettu semmoiseksi puolihuolimattomasti lausahdukseksi. Syksyllä 2016 laitoin asian vireille, kun sain tietää milloin viisu liput tulisivat myyntiin, niin meistä noin kymmenen hengen porukasta reissuun lähti lopulta neljä henkeä. Lippujen saantihan meinasin olla todella haastavaa, mutta saatiin liput finaali päivälle vaikkemme grande finaaliissa olleetkaan. Pääasisa oikeastaan oli saada liput jollekkin euroviisu viikon päivälle. Saimme liput ns. perhe finaaliin ja olin henkilökohtaisesti siihenkin todella tyytyväinen.

Itse matkaan. 13-16.5

Aloitin reissuni perjantai aamuna, hieman liian aikaisin tälle akateemisoituneelle ihmiselle. Meni melkoisen torkkumiseksi matka Helsinkiin. Helsingissä ennen laivan lähtöä etsittiin ruokaa, sillä laivalla ei olisi mitään muuta kuin aamiainen lauantai aamuna. Saimme ruokaa, sitten metsästettiin suomen lippua, sellaista joka täyttäisi globenin tiukat turvallisuus määräykset. Lopulta lippu saatiin Helsingin Tuomikirkon kulmalta, sivu huomautuksena täytyy huomauttaa, että unohdin oman lippuni hostelliin, no mitäs pienistä. Saimme liput ja sitten menimmekin satamaan. Tukholmaan mennessä laivassa ei ollut niin paljon porukkaa kuin toiseen suuntaan tullessa.

Laivassa ilta meni karaokea laulaessa ja korttia pelatessa. Parannettiinhan siellä hytissä kyllä maailmaakin.

Lauantai aamuna syötiin hyvin ja päästiin pois laivasta. Tiedettiin että aikaa ei tukholmassa ole ihan hirveästi ennen kuin pitäisi olla globenilla. Saatiin metroliput ja löydettiin hostelliinkin. Meinasin olla raha-asioiden kanssa ongelmia mutta nekin saatiin hoidettua niin että olisi rahaa maksaa hostelli. Hostellilta mentiinkin sitten metrolla kohti globenia. T-centralilla huomasi sen että kenen kanssa ollaan lähdössä samaan suuntaan, olihan sitä sakkia. Metrossa meinasi tulla ahdasta, mutta kyllä siitä selvittiin. Turvatarkastuksesta selvittiin, onneksi ei ollut kamerassa pitempää putkea muuten olisi voinut tulla ongelmia.

Aluksi ajattelin että haluaisin t-paidan, mutta päätin pihistellä niin ostin huivin, ja oikeastaan M:ä maksoi mun huivin kun mein rahastaja ei oottanut kuin yhdestä maksun :) Tai joku hämminkin siinä oli, no mie maksoin M:än hostellin, kun sen rahat oli jäänyt johonkin jumiin.

Löydettiin paikamme hallissa, niin että suomalaisia istui meidän takana. Oli kyllä hyvät paikat. Olin yllättynyt siitä miten pieneltä Globen tuntui, jotenkin jäi sellainen mielikuva että Turun makkara areenallekkin olisi mahtunut enemmän yleisöä.

Itse esitykset olivat huikeita. Päälimmäisenä jäivät mieleen Saksa, Venäjä, Hollanti, Bulgaria ja Liettua. Liettua, Hollanti ja Venäjä olivat olleet suosikkejani jo pitempään. Saksa yllätti lava esiintymisellään. Venäjä oli oma luokkaansa siinä millainen lava show sillä oli. Liettuan nuori jätkä oli niin luonteva lavalla että oli ilo olla yleisössä. Aina kun Ruotsi oli lavalla niin yleisö hurrasi!

Saimme nähdä lauantaina pätkän Justin Timberlaken perjantai illan konsertista, samasta biisistä mikä Justinin oli tarkoitus esittää finaalissakin. Jos oisin vähän aikaisemmin tiennyt että Justin on Globenissa esiintymässä niin olisin halunnut mennä katsomaan JT:kin.

Lauantaina Globenilta mentiin tsekkaamaan itsemme hostelliin sisään ja sitten mentiin etsimään ruokaa. Pizza Hut tuli vastaan mennessä hostellille ja sinne mentiinkin syömään. Aijai pizza oli hyvää! Syöminkien jälkeen mentiin hostellille katsomaan finaalia, meinasi mennä vaikeaksi kun ei saatu sitä telkkarista näkymään, mutta sitten kun K:on kone ei enää löytänyt nettiä niin sitten löydettiinkin kanava joka näytti viisuja. Lopulta kävi niin että kaksi meistä neljästä jaksoi katsoa siihen saakkaa että saatiin tietää voittaja. Oikeastaan itse olisin halunnut että Australia olisi voittanut, mutta olihan Ukrainen biisissä sanomaa.

Sunnuntai aamu valkeni ehkä kaikkien mielestä pikkaisen liian aikaisin. Aamulla laitettiin kamat kasaan ja lähdettiin keskustan suuntaan. Kävimme ihanassa kahvilassa syömässä missä sai piirakan kanssa koko lautasellisen ruokaa. Tankkauksen jälkeen mentiin nauttimaan euroviisu kadun hulinasta, vaikka Tukholmassa satoi niin ihmisiä oli liikkeellä. Kun käveltiin laivaan niin oli kyllä kylmä, onneksi matkat ei kuitenkaan olleet ylitse pääsemättömiä.

Laivalla ilta meni rauhassa, jokainen meistä oli kyllä todella uupunut, M:ä oli jopa vähän kipeän oloinen, paranemisia sinne.
Maanantai aamuna herääminen ei ollut kyllä yhtään sen helpompaa kuin aikaisemmin. Helsingissäkin satoi. Sanoimme heipat K:olle ja M:älle ja lähdimme V:en kanssa kohti juna-asemaa. Sain junalipun ja sitten odoteltiin.
Sain seurakseni junaan wappuna valmistuneen fysioterapeutin, olipas mukavaa.
Maanantai ilta meni ottaessa kiinni menneen viikon tv-sarjoja, huhhu mitä finaaleja nähtiin.

Kokonaisuudessaan oli siis kyllä hyvä reissu, onneksi hetkeen ei tarvitse mennä mihinkään Suomen maalta!
Kiiton kanssa matkaajat, otetaan uusiksi joskus!

Mainokset
Edellinen artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: