Musiikki vuosi 2016 part 5 ja festarineitsyys

Festareista on melkein kaksi päivää aikaa niin rupeaa uppoamaan omaan tajuntaan se miten paljon siitä viikonlopusta sain. Viikonloppu oli täynnä onnekkaita sattumia :)

Keskiviikko iltana otin suunnan Lahteen. Keskiviikko katsottiinkin sitten jalkapalloa( kismitti suuresti kun Wales ei voittanut, A:a tais katsella eniten Balea, mutta niin minäkin ;) ), ulkoilutettiin koiria ja käytiin lasillisella. Olin elämäni ensimmäisen kerran Amarillossa keskiviikkona, huhhu kun oli nuorta sakkia liikenteessä. Illan aikana sai taas puhua siitä että miksi musta tulee pappi ja siitä ettei nainen saisi olla pappi, kaikille teologeille tiedoksi että tämä on tulevaisuus. Uskallan väittää ettei ole mitään muuta ammatti ryhmää ketkä joutuu selittelemään miksi he opiskelevat valitsemaansa alaa, tuskin kukaan ravintola- alan ihminen joutuu selittämään sitä miksi opiskelee ravintola-alaa.

Torstaina otin suunnaksi viime kesän työpaikkani, oli hyvin villiä ajella linja-autolla Heinolaan, vähän harmitti se että satoi, olisi voinut nauttia matkasta ihan eri tavalla jos olisi ollut nätimpi ilma. Hienoa olisi ollut jos joku tuttu olisi ollut töissä, mutta kaikkee ei voi saada. Olin lämmittelemässä tiistain laitoshartautta (Laitoshartaus? Mikä kamala sana hirviö? Tähän pitäisi keksiä joku kivempi nimi, jos voitais puhua vaan hartauksista jossain muualla kuin seurakunan tiloissa) varten, laulettiin virsiä. Nautin siitä että sain olla siellä, ja oli ilo nähdä että asiakkaan muistivatkin, ainankin niin että naama oli tuttu.

Torstai iltana tein extempore käynnin E:en luokse, E:ekään ei ollut varma että tuun käymään. Pikkaisen parvekkeeltasi on mielettömät maisemat. Tsemppiä työntekoon ja yritä nauttia kesästä!

Torstai illankin päätin jalkapalloon ja kirosin ääneen Saksan mitäänsanomattomuutta!!

Perjantaina menin siis aloittamaan elämäni ensimmäistä festari viikonloppua, vaikka tässä tapauksessa puhutaan vain kahden päivän festareista. Onneksi kävi niin että oli tuttujakin, kiitos K:o ja junnarit, että adoptoitte mut mukaan!

Aurora aloitti festrarit hyvin. Perjantai ensimmäisen itselle ison keikan soitti Roope Salminen ja koirat, ja voihan olihan keikka. Toisesta rivistä sai jopa julkaisu kelpoisia valokuvia! Jälleen kerran keikan parasta antia oli Roopen freestyle räppi, aiheet oli aika legendaariset. On ne kyllä valehtelematta yksi tän maan kovimpia live bändejä.

Kiroilin nähdessäni festari ohjelman melko tarkkaan viikko sitten siitä että Koirat oli Paperi T:en kanssa päällekkäin, sillä Henkka on aivan mieletön! Paprun keikkaa kävin vilasemassa ennen kuin JVG:e aloitti päälavalla. JVG:en keikan paras anti oli kyllä ehdottomasti vieraat. Pete Parkkonen, jolle melkein soisin suomenkieleisen albumin tässä pian. Paperi T:e kävi itsekkin pyörähtämässä lavalla. Vieras kuka ei yllättänyt oli kyllä Reino Nordin, kenen omaa keikkaa odotin melkein yhtä paljon kuin Jaren perjatai illan keikkaa. Muuten Jare ja VilleGalle pitivät kyllä huolen siitä että bileet olivat käynnissä. Se on ehdottomasti sen bändin suola, että biisit saa hyvälle tuulelle.

JVG:en keikan jälkeen oli saatava ruokaa, makkara perunat, olivat muuten positiivinen yllätys! Ruokailun aikna sade rupesi vaivaamaan niin että täytyi heittää sadeviita niskaan ja onneksi se olikin, muuten olisin saattanut kastua.

Tunnin verran ooteltiin ennen kuin Jare aloitti. Päästiin aloittamaan jopa ajoissa, vaikka isoimpien tähtien varustukseen kuuluisi melkein olla myöhässä. Setti listan olin nähnyt provinssista, ja olin tyytyväinen siihen että ihan samassa järjestyksessä ei listaa menty. Äärirajoille toimi yllättävän hyvin aloitus biisinä. Yksi keikan hienoimpii hetkii oli se että yleisön aloittamana lähdettiin laulamaan suuret setelit-biisiä. Setti oli melkein täyttä tykitystä koko tunnin. Vain Sä huudat, Sillat ja Kyyneleet olivat hiitaampia raitoja. Jos yleisön aloittama Suuret setelit oli hieno niin myös Me ollaan ne part 2 oli keikan parasta antia. JVG ja Pete Parkkonen pyörähtivät lavalla. Vähäsen ehkä harmittaa se että Liekeissä ja Mitä tänne jää on ainoot vanhat biisit koko setti listassa.

Olin positiivisesti yllättynyt siitä miten pian pääsin alueelta pois ja siitä miten äkkiä pääsin keskustaan, bussi kyyditys toimi tässä kohtaa hyvin. Väsynyt mutta onnellinen ihminen meni lauantain puolella nukkumaan.

Lauantai päivä 2

Lauantaina oltiin aloittamassa päivää festareiden nuorimman esiintyjän keikalla. Robin oli esiintyjänä hyvin valmis, samanlaista ammattimaisuutta oli ilmassa kuin Jarella perjantai iltana. Kuultiin yhteislaulua ja Robbari osasi kyllä ottaa yleisönsä. Hienoa katsella tuo nuoren miehen menoa, jos kaikki menee hyvin niin Robinista kuullaan vielä pitkään.

Lauantain itselle isoin keikka oli kyllä seuraavana pienemmällä lavalla. Reino päätti yllättää ja tulla moikkaamaan yleisöään ennen keikkaa. Hieno mies kaiken kaikkiaan. Ja keikka oli kyllä mukava, vähän ehkä kaikki nyppi se että Tefllon Brothers aloitti soittamaan toisella lavalla ja paikoin oli basson kanssa jotain ongelmia, basso olisi saanut olla hiljemmalla. Keikan jälkeen Reino piti perinteistään kiinni ja tuli morjestamaan sakkia uudelleen. Nostan miehelle hattua, yritähän saada albumi aikaiseksi niin saa sen hyllyyn. Seuraavaa keikkaa odotellessa!

Reinon jälkeen olin katsomassa Brädin eli oman kylän pojan keikkaa ja sitten Mikael Gabrielin keikkaa ennen kuin totesin että tupakan savusta on päästävä pois ja saatava ruokaa. Sekä Miklu että Brädi vetivät kyllä hyvin.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli onnistunut. Portugalin em- voitto kruunasi 25 syntymäpäivä viikonlopn!

Seuraavan kerran kuulumisia riparin jälkeen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mainokset
Edellinen artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: